Цитата:
Сообщение от блукач
Хто розуміється у вольт амперах, акумулятор тяговий на 100 ah через інвертор розряджати електродвигуном на 400-500 ват, вистачить на 4 години чи не протягне і годину -півтори? припустим насос працює поперемінно там хвилин 15 паше та 15 відпочиває але у нього ще пікова при запуску буде стрибок до півтора кіловата, і якщо акум розрядиться до 30% як звичайно інвертор його вимкне на 10.7 вольтах аби не сів в нуль, то струмом в 10 ампер зарядки він не встигне набрати повну ємність? це ж кислотник таки а світло дають 4 на 4. От думаю що не впишусь в такі рамки і розум підказує що ці гроші краще витратити на генератор і купувати бензин що не економно проте надійно.
|
Якщо брати розрахунок по формулам (див.скр.), то у середньому електродвигун на 500 вт при 220 вольтах (з інвертора) десь буде брати при неприривному циклі десь до 3А.Це так,грубий розрахунок.Цикли вкл. та відкл. до уваги не беру, тому що пусковий струм (Як ви пишите)
буде усрідняти показники.
Враховваючи ще теплорозсіювання, та інше грубо возьмимо 4 А/год.
Вашого акума з головою буде вистачати на 10-15 часів роботи до розрядки 60 %.
Будемо сподіватися ,що світло в майбутньму будуть вимикати десь на 4-5 часів,давати на 4.
Я думаю,що підзарядки струмом до 10Ампер Вам хвате для поповнення "життєздатності".
Ну ЦЕ так-грубий розрахунок.
Треба ще враховувати стан самої АКБ.
--------------------------------------------------------------------------
По генератору.Може й добре.Але більш-менш надійні споживають до 1 літру бензину (по газу трохи менш).Бензін коштує зараз 50-60 гр/літр.
Чотири часа праці генератора=200 гр.Якщо 2 рази на день-вже 400-450 гр.
Не занадто?
----------------------------------------------------------------------------------
Тоді краще узяти пару АКБ по 75-100Ампер,та заряджати.
Ну Це моя думка....
За сонячні альтернативи навіть і думки немає.Зимою вони і на х.... не потрібні.